De abortuspil

De abortuspil

Deze behandeling wordt uitgevoerd met medicijnen. Deze behandeling bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is in de kliniek. Je krijgt 1 pil die je inneemt met water. De pil stopt de zwangerschap. Je krijgt meestal geen klachten van deze behandeling.

Het andere deel van de behandeling is thuis. Je brengt 24 tot 72 uur later 4 kleine pillen in je vagina in: die zorgen voor een miskraam.

Meestal ontwikkel je 4 tot 6 uur later krampen met bloedverlies. Dat kan heel erg meevallen en zelfs minder zijn dan een normale menstruatie, maar het kan ook tegenvallen. Daarom is het verstandig als er die dag iemand bij je is die je kan steunen als het tegenvalt.

Dit type behandeling is zeer veilig, maar het valt niet goed te voorspellen hoe jouw lichaam erop reageert. De meeste pijn is een paar uur na het inbrengen van de pillen weg. Het bloedverlies kan 1 tot 6 weken wisselend aanhouden. Wel kan je direct weer zwanger worden als je seks hebt na de behandeling, hou daar dus rekening mee.

Voordelen

  • Korte tijd in de kliniek
  • Behandeling thuis voortzetten


Nadelen

  • Bloedverlies kan wat langer aanhouden dan bij een normale menstruatie
  • Kan in sommige gevallen pijnlijk zijn

 

Wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jou?

Verder dan 18 weken zwanger:
In onze kliniek kunnen we je helaas niet behandelen. Na 18 weken verwijzen we je door naar een andere kliniek.

Wat neem je mee naar je afspraak:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Je pasje van je zorgverzekeraar (of je polisnummer)
  • Ben je niet verzekerd of woon je niet in Nederland? Neem dan contact met ons op 020 787 13 77 om te bespreken wat je in jouw geval mee moet nemen.

Route en contact

Epione is de abortuskliniek in Amsterdam. Je vindt Kliniek Epione in Amsterdam Zuid-Oost in het verzamelgebouw AHTC, toren B op de 6de etage (ook bekend als Ada-gebouw). Wij zijn goed bereikbaar zowel met de auto als met het openbaar vervoer.