Intake

De intake is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat je hier uitgebreid wordt geïnformeerd over de behandeling. Je mag iemand meenemen naar je afspraak, maar het hoeft niet. Kinderen zijn niet toegestaan in de kliniek. Na je aanmelding bij de receptie vul je een vragenlijst in over je algemene gezondheid, eventuele eerdere zwangerschappen en of je medicijnen gebruikt.

Gesprek met de arts of verpleegkundige

Daarna volgt een gesprek met de arts of verpleegkundige. We willen je daarbij altijd alleen spreken, om je de gelegenheid te geven over onderwerpen te praten die je wellicht alleen met ons wil bespreken. Daarnaast willen we zeker zijn dat de abortus die je wil laten uitvoeren je eigen beslissing is en dat je er 100% achter staat. Je mag ons daarbij vertellen waarom je kiest voor abortus, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Daarna kan degene die met je mee is, eventueel bij het gesprek aansluiten. Als je niet goed Nederlands of Engels spreekt, kunnen we een tolk inzetten.

De behandelingsmogelijkheden

We maken altijd een echo. Dat doen we via de buik. Soms is het op deze manier niet goed te zien en maken we een inwendige (vaginale) echo. Je mag met het maken van de echo meekijken, maar dat hoeft niet. Je kunt ook een foto van de echo meekrijgen als je dat wilt.

Na de echo stellen we nog wat vragen over je gezondheid en of je anticonceptie zou willen gebruiken. Als je dat wilt, kunnen we namelijk direct na de abortus een spiraal of een anticonceptiestaafje plaatsen.

Ook bespreken we de behandelingsmogelijkheden met je. We nemen daarbij de tijd om je alles uit te leggen en om vragen die je hebt te beantwoorden.

Als je na het gesprek nog twijfelt of je wel een abortus wil, vertel het ons dan. Soms heb je nog wat meer tijd nodig om je keuze te maken en je mag altijd een nieuwe afspraak maken of de behandeling afzeggen. Het is en blijft jouw keuze.