Anticonceptie

Welke anticonceptie past bij jou?

Ben je op zoek naar anticonceptie en wil je starten met de pil, een spiraal, het anticonceptie staafje, of een prikpil? We bespreken de mogelijkheden graag met je in onze kliniek. Dit kan ook als je komt voor een abortus behandeling. Je hoeft tijdens het gesprek nog niet direct te kiezen, je kunt het rustig overdenken en met ons contact opnemen voor een afspraak. Het spiraal en andere anticonceptiemiddelen zijn in de kliniek aanwezig.

Wil je informatie over welke anticonceptie het beste bij jou past? Maak dan een afspraak, we bespreken dan bij welke vorm van anticonceptie jij je het meest prettig voelt.

Kosten

Anticonceptie wordt soms vergoed via de verzekering. Je kunt dit nakijken bij jouw zorgverzekering. Meestal wordt het niet vergoed: Je betaalt dan een vast bedrag voor het spiraal of het anticonceptiestaafje, het plaatsen en de nacontrole na 4 weken. Wil je weten wat de kosten zijn, bel ons dan: 020-787 13 77.

Bij koperspiralen zonder hormonen heb je iedere maand je menstruatie, die kan soms iets heviger zijn dan je gewend bent. Een koperspiraal werkt 5 tot 10 jaar, maar je kunt hem natuurlijk altijd eerder laten verwijderen.

Hormoonspiralen bevatten hormonen, maar veel minder dan bijvoorbeeld de pil. Meestal is je menstruatie met een hormoonspiraal minder hevig dan je gewend bent en sommige vrouwen worden helemaal niet meer ongesteld. Dit is niet slecht voor je lichaam. Hormoonspiralen werken 5 tot 6 jaar, maar kunnen natuurlijk ook altijd eerder verwijderd worden als je dat wil.

Een spiraal voel je niet zitten. Je zou wel de touwtjes van het spiraal die diep in de vagina zitten kunnen voelen. Sommige mannen kunnen die voelen met hun penis tijdens seks. Hier zou je geen last van moeten hebben. Ook doet een spiraal geen pijn tijdens vrijen. Je lichaam moet soms wel een beetje wennen aan het spiraal en daarom kan je soms na plaatsing wat meer buikkramp hebben dan je gewend bent.

Meer informatie over anticonceptie? www.anticonceptie.nl
Voor informatie in andere talen over anticonceptie kijk op: www.zanzu.nl

De eerste dag na het plaatsen, kun je een beurs gevoel in je bovenarm hebben. Ook kun je een blauwe plek hebben. Dit verdwijnt in een aantal dagen.

Het staafje beschermt 2 tot 3 jaar tegen zwangerschap, maar kun je ook altijd eerder laten verwijderen. Na het verwijderen hou je een heel klein litteken over van ongeveer 2 mm aan de binnenkant van je bovenarm.

Meer informatie over anticonceptie? www.anticonceptie.nl
Voor informatie in andere talen over anticonceptie kijk op: www.zanzu.nl

De morning-afterpil Levenorgestrel kun je innemen tot 72 uur (3 dagen) na de onveilige seks. De morning-afterpil EllaOne tot 120 uur (5 dagen). Ze werken helaas niet altijd en soms word je toch nog zwanger.

Betrouwbaarder dan de morning-after pil is het morning-after spiraal. Deze kun je ook bij ons in de kliniek laten plaatsen. Dit is een gewoon koperspiraal dat je tot 120 uur (5 dagen) na onveilige seks kan laten plaatsen. Je kunt vervolgens het spiraal nog 5 tot 10 jaar laten zitten omdat het je dan beschermt tegen zwangerschap, of je kunt het laten verwijderen als je ongesteld bent geworden.

Bel ons voor een afspraak voor het plaatsen van een noodspiraal: 020-787 13 77.

Meer informatie over anticonceptie? www.anticonceptie.nl
Voor informatie in andere talen over anticonceptie kijk op: www.zanzu.nl

Route en contact

Je vindt Kliniek Epione in Amsterdam Zuid-Oost in het verzamelgebouw AHTC, toren B op de 6de etage (ook bekend als Ada-gebouw). Wij zijn goed bereikbaar zowel met de auto als met het openbaar vervoer.